מטפלים פרא־רפואיים?הצטרפו אלינו
הצטרף/י
תמיכה ועזרה

אבודה בין כל הקטגוריות באתר - מתחננת להכוונה טכנית למציאת מטפל לבת שלי

אמא מודאגתחבר בקהילה
פורסם בתאריך: 22.2.2026, 5:25:43
שלום לכולם, אני כותבת פה כי אני פשוט לא מצליחה לישון מרוב דאגה והמערכת של האתר מרגישה לי כמו מבוך כרגע. הבת שלי בת 6 וחצי, רק התחילה כיתה א', וכל בוקר מלווה בהתקפי זעם ובכי היסטרי שהיא לא רוצה ללכת לבית ספר כי לטענתה "כולם שונאים אותה". אני מנסה לחפש פה באינדקס המטפלים ולא מבינה מה אני בכלל צריכה להגדיר בחיפוש - פסיכולוג קליני לילדים? מרפאה בעיסוק שמתמחה בוויסות רגשי? אולי בכלל טיפול באמנות? הלכתי לאיבוד בין כל הסיווגים בפורטל, ואני ממש מפחדת לבחור קטגוריה לא נכונה ולבזבז זמן קריטי כשהיא כל כך סובלת. מישהו יכול להדריך אותי איך לסנן נכון את התוצאות באתר כדי למצוא אנשי מקצוע שמתמחים בחרדות וקשיים חברתיים? אני ממש אשמח לעזרה, הלב שלי פשוט נשבר לראות אותה ככה.

תגובות בשיח (2)

1

אמא מודאגת

22.2.2026, 12:06:19

אוי אהובה, הלב שלי פשוט יצא אלייך כשקראתי את מה שכתבת. אני כל כך מזדהה עם התחושה הזאת של המבוך, גם הטכני באתר וגם הרגשי בתוך הבית. הבן האמצעי שלי עבר משהו נורא דומה כשעלה לכיתה א' – כל בוקר היה מלחמה, צרחות עד לב השמיים, והמשפט הזה של 'אף אחד לא אוהב אותי' פשוט ריסק אותי לרסיסים כל פעם מחדש. את לא לבד בזה, והבלבול שלך מהאתר הכי מובן בעולם כי באמת יש פה הצפה של מושגים וקטגוריות שמי שלא מהתחום פשוט לא אמורה להכיר, בטח לא כשאת בסטרס כזה. לגבי החיפוש באתר – אני למדתי על בשרי שכשזה מגיע לקשיים חברתיים וסירוב ללכת לבית ספר בגיל כזה, הכי כדאי לך לסנן תחת הקטגוריה של 'פסיכולוגיה קלינית של הילד' או 'טיפול רגשי'. אם את רואה שהיא מאוד מתקשה להסביר את עצמה במילים, 'טיפול באמצעות אמנויות' (כמו אמנות חזותית או דרמה תרפיה) יכול להיות מדהים בגיל שש וחצי, כי זה מאפשר להם להוציא הכל בלי להרגיש בחקירה. אבל הטיפ הכי גדול שלי אלייך הוא לחפש מישהו שכותב במפורש שהוא עושה 'הדרכת הורים'. בסוף, אנחנו אלה שנמצאות איתן בבקרים הקשים האלה, והכלים שאני קיבלתי בהדרכה עזרו לי להרגיע אותו ולתת לו ביטחון הרבה יותר מכל פגישה שבועית שלו לבד עם מטפל. אל תפחדי 'לבזבז זמן' על בחירה לא נכונה, עצם זה שאת כבר פועלת זה הצעד הכי חשוב. בסינון של האינדקס פה, תנסי לסמן בקהל היעד 'ילדים' ובתחומי התמחות 'חרדה' או 'קשיים חברתיים'. כשעולה לך רשימה, פשוט תרימי טלפון לשניים-שלושה הראשונים שנראים לך. בשיחה של חמש דקות את כבר תרגישי בבטן אם המטפל הזה מבין על מה את מדברת. בדרך כלל הם מאוד נחמדים ואם זה לא מתאים להם, הם ידעו לכוון אותך בדיוק לקטגוריה הנכונה. תחזיקי מעמד, אני יודעת כמה זה שובר את הלב לראות אותה ככה, אבל זה עובר עם הטיפול הנכון.
2

רועי ו.

26.2.2026, 18:50:53

היי, אני כל כך מזדהה עם מה שאת כותבת שזה פשוט צבט לי בלב. לפני שנתיים הייתי בדיוק באותו מקום עם הבן הגדול שלי כשהוא נכנס לכיתה א'. המעבר הזה מהגן המוגן למערכת הגדולה של בית הספר הוא שוק רציני, ובמיוחד כשיש קשיים חברתיים או רגישות גבוהה. גם אני מצאתי את עצמי בוהה במסכים של האתר הזה שעות, מנסה להבין מה ההבדל בין פסיכולוג קליני למטפל בדרמה ומרגיש שאני מהמר על העתיד של הילד שלי. זה באמת מבוך מתסכל כשהכל דחוף והלב מדמם. מהניסיון שלנו, אני יכול להגיד לך שבסוף מה שקובע זה החיבור האישי של הילדה למטפל או למטפלת, אבל כדי לעשות סדר בחיפוש באתר - אני ממליץ לך לסנן לפי 'טיפול רגשי' או 'טיפול באמצעות משחק' (Play Therapy). בגיל 6 וחצי, שיחה בחדר לא תמיד עובדת, והילדים מבטאים את החרדות שלהם הכי טוב דרך משחק ויצירה. אצלנו, הבן שלי הלך למטפלת רגשית שהתמחתה בוויסות והדרכת הורים, וזה מה שהציל אותנו. היא עבדה איתו על 'ארגז כלים' לזמן ההפסקה, ובמקביל נתנה לנו, ההורים, כלים איך להגיב להתקפי הזעם בבוקר בלי להיגרר למלחמה שמחמירה את המצב. אל תלכי לאיבוד בתוך ההגדרות הטכניות של התארים. תחפשי בתיאור של המטפלים מילים כמו 'חרדות חברתיות', 'מעברים' ו'הדרכת הורים'. הדרכת הורים היא קריטית לא פחות מהטיפול בילדה, כי שם את מקבלת את הכוח להחזיק אותה בבקרים הקשים האלה. היום הילד שלי כבר בכיתה ג', הוא עדיין ילד רגיש, אבל יש לו חברים והוא יודע להגיד 'אמא, קצת קשה לי עכשיו' במקום להתפוצץ. זה לוקח זמן, וזה דורש סבלנות, אבל ברגע שמוצאים את הדמות הנכונה שתלווה אתכם, האבן הזאת שיושבת לך על הלב תתחיל להשתחרר.

רוצים להצטרף לשיח?

רק משתמשים מחוברים יכולים להגיב בפורום. התחברו עכשיו כדי לשתף את דעתכם.